Volg ons Andalusië blog

In ons Andalusië blog volg je hoe wij onthaasten onder de Andalusische zon. Wij wanen ons in dit andere Spanje vaak op de set van één van de films van de Spaanse regisseur Pedro Almodóvar, steevast met de vele absurde soapachtige verhaallijnen. Met enige verbazing en vermaak kunnen wij hier immens van genieten! Wij hebben ons inmiddels overgegeven aan de Spaanse paciencia. 

  • Reijer schrijft in ons blog over de momenten waarop we geconfronteerd worden met taalachterstand en cultuurverschillen in de sociale interactie met onze Spaanse dorpsgenoten. 
  • In  het e-book “La gente de la media haba, 36 ontmoetingen rond de Lecrínvallei” maak je in korte verhalen kennis met onze karaktervolle buren.
  • In het e-book "Lolapaluza, ons emigratie avontuur in Andalusië" zijn de perikelen tijdens het eerste jaar van onze emigratie naar Spanje gebundeld.

Uitgelicht

36 ontmoetingen rond de Lecrínvallei

Een nieuw jaar, een nieuw e-book: mijn tweede alweer! In “La gente de la media haba, 36 ontmoetingen rond de Lecrínvallei” maak je in korte verhalen kennis met la Jefa en andere karaktervolle vecinos, zoals Boefje, el Profesor, Malle Pietje, la Presidenta en la Pepita. Dit schouwspel tegen de achtergrond van de Lecrínvallei is het Spaanse leven dat ons helemaal doet onthaasten! Het e-book is te downloaden met de user name en het wachtwoord, die je bij het inschrijven voor ons Andalusië blog ontvangt.

Blogpost 52, 12-jun 2024

Hombre, ¡vamos!

Johan werpt zijn vooruitziende blik nog eens over het Casco Historico van Salobreña en daarmee komt een verhaallijn tot een voorspelbaar einde! We gaan een drukke verano tegemoet en zeggen tegen elkaar "Hombre, ¡vamos!" Ik merk weer super veel zin te hebben in nieuwe avonturen, het ontmoeten van nieuwe vecinos en gasten en het verder ontdekken van het Spaanse leven.

Blogpost 51, 4-apr 2024

Una Más tussen Sierra en Costa

Ik zit in een flow. Het schrijven raakt mijn lachspieren, zo nu en dan stokt mijn adem, pink ik een traan weg of wordt het een worsteling. Ik schrijf er nog één op weg naar een lustrum-bundel. Voor Johan en mij samen is er aan de komkommertijd en al onze reizen voorlopig een einde gekomen. Drukke tijden zijn weer aangebroken, wij pendelen vol gas tussen Sierra en Costa en we zeggen in koor: "Hasta luego!"

Een moordreis Salobreña, Sierra Nevada

Blogpost 50, 27-jan 2024

Een moordreis

Johan en ik zijn alweer in het vijfde jaar van ons emigratieavontuur in Spanje beland en dit is inmiddels mijn vijftigste blogpost. Welkom! Ik vraag mezelf af wanneer zich nieuwe thema´s gaan aandienen, want van de terugkerende onderwerpen uit mijn blog, moet iedereen inmiddels toch schoon genoeg hebben? Het is tijd voor onze winterbreak en het moet een moordreis gaan worden! De dag na het gezellige wijnfeest in Cónchar in de Lecrínvallei vertrekken we. Tussen Zwitserland en Valencia doet zich het één en ander voor en zo is dit jubileumverhaal toch nog snel geschreven!

Driving home for Christmas🌲☀️🇪🇸 The final stage of moving house #christmasiscoming #villamerise #renaultclassic

Blogpost 49, 22-dec 2023

Feliz Navidad y Próspero Año 2024

In Pinos del Valle is de zon die zo-even fel scheen verdwenen achter de berg en het koelt nu snel af. Er loopt geen mens meer over straat en alle rolluiken in het Spaanse dorp zijn gesloten. Nee, hier geen avondwandeling door de buurt zoals in Nederland om bij iedereen naar binnen te gluren en kerstinspiratie op te doen. Via de smeedijzeren poort, door de voortuin en langs het dikke Spaanse gordijn, dat voor de geopende dubbele voordeur hangt, stap ik de hal van het huis binnen.

Rennen en stilstaan

Blogpost 48, 3-nov 2023

Rennen en stilstaan

Ik loop de duinrand af. De zon raakt nog net niet de zee en de horizon en de wolkenlucht kleuren oranje. Er staat een striemende aanlandige wind die koud aanvoelt. Het is gelukkig droog. Ik kijk naar rechts. Strandpaviljoen Pier 32 is vanwege de winter ontmanteld en afgevoerd. Links is het een treurige aanblik, die van de resten van LEEF, de beachclub waar we vroeger altijd tapas gingen eten, en die zo’n week geleden afbrandde. Ik ben in Den Haag vanwege de herdenkingsbijeenkomst voor mijn moeder en ik zie nogal op tegen dit moment. 

Blogpost 47, 10-sep 2023

Gedachtenpad

De Ruta del Azahar: het pad genoemd naar de oranjebloesem van het voorjaar, maar nu in de vroege herfstmaand omzoomd door de nog groene sinaasappels in overvloed aan de bomen, dieprood kleurende granaatappels en een weeïge geur van overrijpe vijgen. Een groot deel van de anderhalf uur durende wandeling gaat langs wild stromende acequias. Ik laat mijn gedachten terug gaan naar de zwoele Andalusische zomer. Er is geen weg naar geluk, geluk is de weg (Rumi).

Het Meer van Béznar

Blogpost 46, 23-jul 2023

Een zwoele Andalusische zomer

Het is zondagmiddag, we laten vandaag de auto staan en we lopen vanuit Casita Klein Zwitserland naar het meer van Béznar. We aanschouwen daar op de schaduwrijke recreatieplek de Spaanse families die volop genieten van de verkoeling van het meer en de goed gevulde koelboxen. Mèlo duikt voor de zoveelste keer het water in en Johan en ik gaan voor een echte lazy Sunday.

Una sonrisa, una lágrima

Blogpost 45, 23-jun 2023

Una sonrisa, una lágrima

Met een lach en een traan schrijf ik aan deze blogpost. Als je me er een paar weken geleden naar had gevraagd, dan had ik waarschijnlijk geantwoord dat ik niet zeker wist of er nog wel een volgende zou komen.

Alweer bijna twee maanden geleden reden Johan en ik met de kap open en onze hoofden in de wind het fotogeniek gelegen dorp Restábal in de Lecrínvallei tegemoet, ondertussen fantaserend over hoe we onze business verder vorm zouden geven...

Una vuelta al Valle

Blogpost 44, 16-apr 2023

Una vuelta al Valle

'La ruta del vino', 'Un dia alpujarreño' en 'El tour del valle en cuatro latas': ik schreef al vaker over rondritten in en rond de Lecrínvallei in mijn e-book 'La gente de la media haba'. Nu is het tijd voor eentje op de racefiets. Jawel! Om uitvoering te geven aan goede voornemens en om serieus in beweging te komen hebben Johan en ik onszelf allebei een instapmodel cadeau gedaan. Vandaag denk ik er klaar voor te zijn: Una vuelta al Valle!

Ook is er weer een onverwachte onverwachte wending m.b.t. onze verhuur business...

Caramèlo

Blogpost 43, 26-feb 2023

Caramèlo

Naar aanleiding van een oproep van Valle Verde Animal Rescue voor input voor het vervolg op de bestseller Tails of the Alpujarras, hét boek met hartverwarmende verhalen van dierenliefhebbers uit de Alpujarras, ben ik in de pen geklommen om het relaas van onze Mèlo ook eens een keer op te schrijven. Het is sentimental sunday: ik neem je graag mee naar Pinos del Valle, 12 maart 2017.

Blogpost 42, 25-jan 2023

In de Spaansche pot

Iedereen kent Andalusië, en vast ook de schitterende universiteitsstad Salamanca, de bakermat van het zuivere Spaans, maar ken jij ook Extremadura? Toen Johan Extremadura aandroeg als hét onbekende en authentieke deel van Spanje, om een week lang de traditionele Spaanse keuken, de wijn, de steden en de natuur te ontdekken, kreeg ik direct super veel zin in onze winterbreak!

Blogpost 41, 18-dec 2022

Lose your mind and come to your senses

De bestemming van vandaag is Dúrcal, de niet zo mooie hoofdplaats van de Lecrínvallei. Althans, dat vind ik. Het is iets na tienen. ‘t Regent al een paar dagen flink. De drukte op deze woensdagochtend, tevens marktdag, precies 10 dagen voor kerstavond, maakt het een kunst om de paraplu’s op de smalle stoep van de hoofdstraat te blijven ontwijken, zonder direct onder een auto te lopen. Nee, vandaag is het nog geen Kerst in de zon in Andalusië zoals vorig jaar. 

Blogpost 40, 30-okt 2022

Thuis in de Lecrínvallei

Meer dan vorig jaar in deze periode signaleer ik sporen van everzwijnen. Wellicht doordat de bosbrand van september de dieren naar beneden heeft gedreven? Of misschien omdat ikzelf opmerkzamer ben geworden, en de overblijfselen van hun nachtelijke wroetpartijen beter herken? Met zoveel interessante prooidieren in de omgeving houd ik jachthond Luis in ieder geval strak aan de lijn. En op het moment dat mijn schouder bijna uit de kom wordt getrokken, Luis is namelijk ijverig aan het jagen op sprinkhanen en hagedissen, zie ik onze dorpsgenoot Boefje in zijn afgeragde blauwe Suzuki Vitara de berg af rijden. 

Bekend aan de Costa

Blogpost 39, 19-sep 2022

Bekend aan de Costa

Op een warme nazomer dag dalen we vanuit urbanisatie Fuentes de Almuñécar de heuvel af. Meer dan anderhalve maand vertoeven we nu in Casa Larimar. Het valt me weer op hoe verzorgd het wijkje met subtropische beplanting, keurige duplexwoningen en kraakheldere zwembaden erbij ligt. Een associatie met Zonnedael, de fictieve, luxe woonwijk uit Flodder, is snel gemaakt en brengt een glimlach op mijn gezicht. Er dwaalt hier vast nog ergens een nieuwsgierige kameleon rond, die de brave bewoners met grote ogen in de gaten houdt en een boek over hen vol zou kunnen schrijven: “Bekend aan de Costa”.

Blogpost 38, 7-aug 2022

Fernando

Verwachtingsvol, en daardoor niet helemaal onthaast, staan we te wachten in de schaduw van een palmboom voor een gesloten kantoor aan de Paseo de Velilla, het eerste stuk van de lange boulevard van Almuñécar. Een opgevoerde Vespa scheurt voorbij en de bestuurder parkeert deze achteloos op de stoep voor de deur. De pothelm gaat van zijn hoofd en twee bling-bling ogen boven een witte glimlach kijken ons aan: “¿Reiger? Soy Fernando.” Voor ons leidt deze vrolijke caballero een nieuwe episode in van ons Spaanse emigratieavontuur. 

Blogpost 37, 4-jun 2022

Van zee- tot hemelsblauw

Ik zit enigszins ongemakkelijk en onrustig aan de grote keukentafel aan dit nieuwsbericht te schrijven. Ons Spaanse avontuur bevindt zich na de onverwachte wending van vorige maand namelijk aan de vooravond van een stroomversnelling. Maar vandaag bevinden we ons nog in een relatieve stilte voor de storm, en die stilte heb ik hard nodig na een emotionele week.

Blogpost 36, 8-mei 2022

Een onverwachte wending...

Voordat ons verhaal weer een onverwachte wending neemt, volbrengen we een niet geplande voorjaarsschoonmaak, en wel in deze volgorde: eerst Villa Merise, dan Casa Una Más en tenslotte Guesthouse Lolapaluza. Tja, een Andalusisch dorpsportret schrijf je natuurlijk niet in de modderregen, maar onder de zon en tegen de achtergrond van wit gekalkte huisjes.

Blogpost 35, 30-mrt 2022

We zijn er bijna!

Met de antieke sleutel van de oude stal achter ons huis in de hand gaan we voor het naambord van onze huisnotaris tevreden en opgelucht op de foto. Een nieuw project kan beginnen! “El profesor” heeft ons eindelijk zijn “coral” verkocht, nadat we ruim twee jaar geleden nog over de aankoop van de stal twijfelden, maar we kortgeleden de jacht op onze nieuwe amigo toch maar opnieuw hadden ingezet.

Blogpost 34, 19-feb 2022

De achtbaan die emigreren heet

We begonnen al wat ongeduldig te worden, maar uiteindelijk voldoen we dan toch aan de leeftijdscriteria voor het zetten van die booster, en kunnen we een afspraak maken bij “el Centro de Salud”, een onmisbaar onderdeel van de achtbaan die emigreren heet! 

Blogpost 33, 22-jan 2022

Verbouwen in Spanje

Aannemer Pablo roept Johan en mij naar ons project “Casita Klein Zwitserland”, elders in de Lecrínvallei. Trots laat hij de etage en dakterrassen zien, die van de week werden gestort. Hier word ik blij van! Het is tijd om de orders voor de afbouw te plaatsen: Verbouwen in Spanje!  

Kerst in de zon in Andalusie

Blogpost 32, 18-dec 2021

Kerst in de zon in Andalusië

We rijden in nog geen half uur terug van de Costa Tropical naar ons Spaanse dorp in de uitlopers van de Sierra Nevada om nog meer sfeer van kerst in de zon in Andalusië te proeven. Vanavond is het ontsteken van de kerstlampjes op de Plaza in het bovendorp aangegrepen om een heuse kerstmarkt te organiseren en niemand minder dan filmster Antonio Velázquez, “el héroe local” van de pueblo, zal deze officiële handeling verrichten. Dát willen we natuurlijk niet missen! 

Blogpost 31, 4-dec 2021

Ons Spaanse dorp

Ik stap de buurtsuper binnen en zie de eigenaresse al naast de toonbank achterin de winkel staan: zoals altijd met haar broekspijpen gestoken in witte rubberen kaplaarzen en gekleed in een bevlekte lange witte jas en met een hakbijl in de hand. Mercedes, zoals zij heet, is één van de karaktervolle notabelen van ons Spaanse dorp

Blogpost 30, 30-okt 2021

Onthaasten in Spanje

Het is een gewone middag eind oktober. Thuis kleed ik me snel om, pak mijn yogamat en spring in mijn Viertje. Ik rijd van de kust richting Pinos del Valle, waar ik het druk heb met het integreren in het sociale dorpsleven. 

Vrijbuiter magazine, Herfst 2021

Cuatro Latas

Onlangs schreef ik het artikel Cuatro latas in het Vrijbuiter magazine van de Renault 4 club Nederland: "We zien de laatste tijd behoorlijk wat van de fraaie provincie Granada tijdens onze zoektocht naar een Franse klassieker. In het centrum van Granada zien we een artistiek stel op leeftijd uit hun strakke rode Quatrelle stappen."

Andalusië blog

Blogpost 29, 25-sep 2021

Twee jaar Andalusië blog

In ons Andalusië blog kun je bijna 2 jaar volgen hoe wij onthaasten onder de Andalusische zon. Het belooft een amusante namiddag te worden. Bij Barretje Gloria Michel beleven we namelijk telkens weer een filmische tijd met...

Blogpost 28, 28-aug 2021

Vecinos

Johan zet me af bij de voordeur van Lolapaluza, ons huis in Pinos. Het is half vijf ´s middags en de thermometer tikt ruim 40°C aan. Op het heetst van de dag hebben we een wandeltrip door de Barranco de Luna...

Blogpost 27, 30-jul 2021

Heksenjacht

“Salobreña, Monte sin leña, mar sin pescado, niños maleducados, curas poco's y locos." Een versje uit de oude de doos, dat in de jaren ´50 van mond op mond ging. Het betovert me een beetje en maakt...
Nederlandstalig in Spanje

Blogpost 26, 26-jun 2021

Dutchies in Spain

"Beste leden.” Zo begin ik de vraag die mij best wel SMART lijkt. “Heeft iemand ervaring met het laten afnemen van een antigeentest in Frankrijk voor het passeren van de Spaanse grens? Mijn specifieke vraag is of je in een Franse...

Blogpost 25, 27-mei 2021

Tour del valle en cuatro latas

Ik druk twee keer op de claxon: “toet, toet!” Chloë reageert op de monotone tonen en verschijnt van achter de wapperende gordijnen op één van de Franse balkons: “Momentje hoor, ik kom eraan!”...

Blogpost 24, 26-apr 2021

Un dia alpujarreño

Ik zit met m'n mondkapje te hannesen tijdens een ware roadtrip door la Alpujarra met buurvrouw Teresa uit Salobreña. De regio van Trevélez waar de jamon in de ijle berglucht wordt gedroogd en waar het beroemde... 

Blogpost 23, 26-apr 2021

La Presidenta

Onder haar paraplu en op zijn knieën in de modder zit een nog geen anderhalve meter grote zwijgzame man met zijn blote handen als een soort molletje de put met onze watermeter uit te graven...

Blogpost 22, 13-mrt 2021

Die mooiste sprokie in jou drome

We hebben getekend bij de notaris en de sleutels ontvangen van Casita Klein Zwitserland, ons nieuwe optrekje aan de boomgaarden rond het meer van Béznar. Het creatieve proces om van deze geruïneerde casa uit 1932... 

Door Danielle Gouwens, 25-feb 2021

Client Spotlight: Johan and Reijer’s property adventures in the Lecrin Valley

Danielle Gouwens van makelaarskantoor At home in Andalusia schreef over onze avonturen in de Lecrín Vallei: "Six years ago, Johan & Reijer, an enthusiastic couple from The Netherlands, contacted me, having planned a visit to Spain to look for a house somewhere on the general route between Alicante and Malaga..."

Blogpost 21, 14-feb 2021

Droomhuis in Spanje zoeken

De telefoon gaat. Het is Danielle: “Ik heb goed nieuws en een minder goed bericht. Wat wil je als eerste horen?” “Doe eerst maar het minder goede bericht Danielle”, zeg ik op een gemaakte twijfelende toon...

E-book Lolapaluza, 30-jan 2021

Ons emigratie avontuur in Andalusië

Wat eind 2019 begint met de belofte om een aantal blogberichten op onze website te plaatsen om zodoende onze familie en vrienden op de hoogte te houden van ons reilen en zeilen in Andalusië, resulteert in vele positieve reacties en verzoeken. Dit bracht mij al starend over zee en met een wijntje in de hand op het idee om de geplaatste berichten in ons blog te gebruiken als basis voor een heus e-book van 145 pagina’s. Een heel boekwerk waarin onder meer de blogposts van ons eerste emigratie jaar zijn gebundeld en dat de titel draagt: Lolapaluza, ons emigratie avontuur in Andalusië. Het e-book is te downloaden met de user name en het wachtwoord, die je bij het inschrijven voor ons Andalusië blog ontvangt.

Blogpost 20, 3-jan 2021

Un año neuvo

Ongeveer één jaar geleden arriveerden we in Andalusië voor een nieuw hoofdstuk in ons leven! Guesthouse Lolapaluza zou ons nieuwe thuis worden: aan de voet van de Sierra Nevada, tussen sinaasappel- en ...

Blogpost 19, 29-nov 2020

Gebarentaal

Inés gaat zo meteen bellen! In de zomervakantie van 2019 had ik al uitgebreid kennisgemaakt met de lokale dokterspraktijk van onze pueblo en met de zich voorzichtig of beter gezegd slecht voortbewegende dorpsoudjes in de wachtkamer. Bijna dagelijks kwam ik in die periode over de vloer bij de zwetende, zwaar obese plaatsvervanger van onze, naar horen zeggen, charmante dorpsdokter Inés...

Blogpost 18, 8-nov 2020

Terug naar de kust

Op naar de tweede Spaanse APK-keuring van 2020 bij het ITV-station in Motril. Dit keer voor de vieze auto. Onze 15 jaar oude Peugeot met bijna twee ton op de teller. Ik ga niet meer naar de ITV. Het is mij te spannend. Dus de beurt is weer aan Johan dit keer...

Blogpost 17, 8-okt 2020

When life gives you lemons

Met barstende koppijn loop ik rond twaalven op zaterdag de steile ochtendronde met de honden naar het meer, nadat buurman Juan Antonio ons eerder die ochtend, voor ons te vroeg, wakker belde en ons aan het werk zette. De lucht is strakblauw, het is twintig graden en storm Alex heeft een stevige bries in de Lecrin Vallei achtergelaten. 

Blogpost 16, 7-sep 2020

Un abrazo uit de Valley of Happiness

Wat vlieg ik de laatste periode vaak op en neer met Transavia tussen Andalusië en Den Haag om dierbare en waardevolle tijd met m’n zus Meris door te brengen. Eigenlijk heb ik niets te klagen, maar een echte transvertragia van vier uur naar Rotterdam en een wachttijd van zeker een uur om iemand van de klantenservice aan de lijn te krijgen zijn minder aangenaam. Het laatste probleem blijkt te omzeilen en ik kom er toevallig achter hoe je snel en kosteloos een vlucht om boekt bij onze groen gekleurde luchtbusmaatschappij...

Blogpost 15, 26-jul 2020


Wat voor weer zou het zijn in Den Haag?

"Lig ik fijn in de zon op mijn rug. Om mij heen bloeit de rozemarijn. Ik wil nooit meer naar Holland terug. En ik denk vals: hoe zou het daar zijn? Nog zo nat, nog zo kil?" (Annie M.G. Schmidt, 1966)  Ik wilde niets liever dan dierbare tijd met m'n lieve zus doorbrengen. Dus twee dagen na mijn laatste blogpost vlieg ik op de warme avond van m'n tweede werkdag bewust, maar ook een beetje impulsief naar Nederland... 

Blogpost 14, 30-jun 2020

De stroomversnelling

Exact een half jaar wonen we nu in Andalusië. Na de vele paciencia raakt alles ineens in een stroomversnelling. Het zijn niet alleen de positieve ontwikkelingen, waarnaar we zo verlangden. Ook dát wat al die tijd op de achtergrond sluimerde wordt ineens keihard voorgrond...

Blogpost 13, 2-jun 2020

Er is een leven na de deadline

Van enige planning als anker is op dit moment absoluut geen sprake. Wat het voor ons een wispelturige tijd maakt in de Valley of Happiness, Sinds de provincie Granada per 18 mei aan het deëscalaren is - we bevinden ons momenteel in fase 2 en in juli zal Spanje weer open zijn voor internationaal toerisme - kán en mág er weer heel veel! Tijd om de draad op te pakken met actie-in-de-taxi-en-gas-erop-Johan als natuurlijke aanjager...


Blogpost 12, 12-mei 2020

La Paciencia

Zo! Dat is ook weer gedaan. Vanzelfsprekend worden de bij ons gemaakte reserveringen in deze bijzondere tijd kosteloos geannuleerd. En zo gezegd zo gedaan. Alle aanbetalingen voor de periode tot en met eind juli zijn teruggestort. Een inkomstenderving van duizenden euro’s, maar we hebben een lange adem en kunnen onze eigen broek voorlopig ophouden. Sterker nog... er was wat geduld voor nodig, maar er is weer perspectief. De sfeer is goed...

Blogpost 11, 23-apr 2020

The Chocolate Block

Excuses, dat deze persoonlijke post op zich liet wachten. Ik heb een (chocolate) block. Met als favoriete schrijfonderwerpen de momenten waarop we geconfronteerd worden met de taalachterstand en cultuurverschillen in onze Andalusische pueblo, leidt de recente vermindering in sociale interactie met de Spaanse dorpsgenoten tot een tekort aan onhandige en grappige anekdotes. Minder om over te bloggen dus. Gelukkig heb ik wel een andere nieuwe hobby...

door Koen Greven, 10-apr 2020

Nederlandse ondernemers vrezen een verloren Spaanse zomer

NRC Spanje correspondent Koen Greven interviewde ons afgelopen week als eigenaars van een B&B voor zijn reportage "Nederlandse ondernemers vrezen een verloren Spaanse zomer" in het PS katern Economie, carrière & geld van NRC Handelsblad en NRC.NEXT. Open het artikel als pdf bestand of lees het digitaal.

Blogpost 10, 31-mrt 2020


Wanneer waait dit over?

De vreselijke situatie in de wereld houdt ons bezig. Wat doet de crisis in Spanje met ons persoonlijk? We accepteren de richtlijnen, voortkomend uit de noodtoestand, en volgen deze natuurlijk op. We delen ons verhaal en delen doet helen...

Blogpost 9, 19-mrt 2020

Hakuna Matata

Het is alweer anderhalve week geleden dat de charmante Gezusters Hamster uit Nederland onze Casa Buenos Aires in Saleres verlaten. Het is het einde van een week vol gezelligheid! De dag na hun aankomst, begin maart, ontvangen we een foto met het bewijs dat één van de zusters in het niet verwarmde plonsbad in Saleres is gedoken. Stoer hoor...

Blogpost 8, 6-mrt 2020


Ondernemend in Andalusië

aan we (te) hard of staan we stil? Na ruim twee maanden in Andalusië voelt het alsof de dingen zo lang duren en ons geduld op de proef wordt gesteld. En ineens beseffen we dat er behoorlijke vorderingen zijn gemaakt en er is ook nog eens leuk nieuws...

Blogpost 7, 20-feb 2020


Computer says 'No'

Mijn laatste blog over hoe we ons nieuwe leven opbouwen onder de Andalusische zon heeft even op zich laten wachten. Te druk of gewoon te weinig nieuwtjes? Tijdelijk een ‘writers block’ of een kwestie van Computer says No...

Blogpost 6, 4-feb 2020

Onze eigen kleine Brexit

De lente heeft de kou verdreven en het is echt genieten van de zon in de vallei! Doel voor Lolapaluza was om eind januari de eetkamer en 2 gastenkamers afgerond te hebben. Nu dat gelukt is, komen we onze 'man cave' uit en trekken naar de altijd zonnige Costa Tropical voor de nodige vitamine D. En in ons geval steevast een lunch niet ver verwijderd van het blauwe water: missie nummer 1...

Blogpost 5, 24-jan 2020


Doe wat je doet en doe het met aandacht

Na een paar weken in Pinos, voel ik me best relaxed... en thuis. Wie mij kent, weet dat ik best wat gestresst, springerig en geïrriteerd kan zijn als dingen niet lukken. Maar hier ontvouwt zich een nieuw soort dagelijkse routine. En het schilderwerk maakt me helemaal Zen. Heerlijk!...

Blogpost 4, 12-jan 2020

Cheers on the new house! 

Daar sta je dan op de bergkam van de Sierra de la Contraviesa in la Alpujarra, 1.300 meter hoog, het ´letterlijke´ hoogtepunt van de afgelopen week. En jawel tussen de wijngaarden. Nice - agradable! We hebben een drukke, spannende, gezellige en ook hele grappige week achter de rug. Met als écht hoogtepunt natuurlijk het tekenen van de Escritura, de aankoop & overdracht van onze nieuwe casa, Lolapaluza...

Blogpost 3, 6-jan 2020


We zijn begonnen!

Nu we een ruime week in de Lecrin Vallei zijn is het weer duidelijk waarom we voor deze regio gekozen hebben. We reizen wat af naar de Costa Tropical en naar Granada; prachtige ritten door het altijd mooie landschap en met het uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada...

Blogpost 2, 30-dec 2019


Kiezen is verliezen

Yeuh, we zijn net aangekomen in onze Casa ´una mas´ in Pinos del Valle! Wat zijn de afgelopen 10 dagen in een sneltreinvaart gegaan!! We hebben ook afscheid genomen van Nederland. Een leertherapeut en supervisor tijdens mijn coachingsopleiding komt als stemmetje langs in mijn gedachten: “kiezen is verliezen”... 

Blogpost 1, 18-dec 2019


Hoe heeft het zo ver kunnen komen?

Niet snel na onze eerste ontmoeting in Noordwijk in juli 2010 is het al duidelijk: “Wij gaan later naar Spanje emigreren!” En, yes! Nu is het bijna zover… Johan en ik laten er geen gras over groeien... 

Reijer Staats & Johan Pastoor  |  +31(0)6 - 28 27 1492  |  contact@villa-andalusia.com  |  www.onthaasten.es
© 2021 onthaasten.es